Magyar English Deutsch
         
 

Cégünkről

     

A Berta Dugattyút Berta István alapította 1973-ban. A szegedi születésű kisiparos, már a második világháború után, és az ötvenes években is próbálkozott önálló cég létrehozásával, de a szövetkezeti rendszer ezt nem tette lehetővé. 1973-ban kivált a szövetkezetből és egy Szeged környéki községben kezdte meg kisiparosi tevékenységét. Hamarosan gépipari technikusként lakatos, esztergályos és gumijavító mestervizsgát tett.

Kezdetben a tevékenységi kör a megrendelésre készített szerszámokból, illetve lakatos, esztergályos munkákból állt, majd később egyre inkább a gépjármű-alkatrészgyártás felé fordulva autó- és motoralkatrészek gyártásával bővítette a termékválasztékot. A fém, gumi és műanyag alkatrészek mellett alumíniumöntéssel és öntvény megmunkálásával foglalkozott. Hamarosan saját telephely létrehozására is sor került. A hetvenes években Magyarországon forgalmazott személygépkocsikhoz ablaklehajtókat, ajtókilincseket, zárbetéteket, fűtéscsapot gyártott.

A ’80-as évek elejétől a dugattyúgyártás az alkatrészgyártás mellett fő tevékenységgé vált. A ’90-es évek közepére a megrendelések növekedésének köszönhetően a korábbi telephelyek már szűkössé váltak, ezért szükségessé vált egy nagyobb kapacitású és korszerűbb technikai háttérrel felszerelt műhelycsarnok építése. 1997-re elkészült a jelenlegi 1200m2-es műhelycsarnok, ahol jelenleg is folyik a termelés.

A cég 2002 novemberében ISO minősítés kapott. Termékeinket számos országba exportáljuk az Európai Unión belül és az unión kívüli államokba, különböző nagyságrendű tételekben. A vállalkozás ez elmúlt évek során folyamatos fejlődésen esett át, követve a technológiai és technikai változásokat, hogy továbbra is kiváló minőségű termékekkel lássa el a piacot.